Bilförsäkring Peugeot

Så tecknar du en försäkring till Peugeot

Peugeot Bilförsäkring

Spara pengar på att skaffa en bilförsäkring för Peugeot online. Här samlar vi dem bästa försäkringserbjudanden för att du enkelt ska kunna teckna en bilförsäkring. Skaffa en bra försäkring för just din Peugeot. Fyll i din bils registreringsnummer och ditt personnummer så räknas priset ut på din försäkring.

Här kan du teckna en bilförsäkring för din Peugeot

Försäkringsbolag för bilförsäkring

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.

Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet och nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt.

Moderna Försäkringar Sak ägs sedan 2 april 2009 av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

Peugeotförsäkring

En Peugeotförsäkring kan du teckna hos flera olika bilförsäkringsbolag. I vår lista ovan hittar du flera olika bolag att välja på.
Historia

Peugeot grundades av familjen Peugeot. 1810 startade bröderna Jean-Frédéric och Jean-Pierre Peugeot ett stålverk för tillverkning av sågblad och klockfjädrar[1]. Man tillverkade även strykjärn, kaffekvarnar, symaskiner och mycket annat. Än idag tillverkas peppar- och kaffekvarnar. 1889 byggde Armand Peugeot det första fordonet som var ångdrivet. Armand Peugeot träffade också Gottlieb Daimler och andra fordonspionjärer. Den andra modellen fick en bensinmotor som levererades av Daimler-Motoren-Gesellschaft. 1896 grundades Société Anonyme des Automobiles Peugeot. 1900 tillverkade man 500 fordon och 20 000 cyklar. 1912 byggdes en ny fabrik i Sochaux där man tillverkade lastbilar. 1925 blev fabriken istället huvudanläggning för personbilstillverkningen. Första världskriget gjorde att Peugeot ställde om till krigsproduktion.

Mellankrigstiden
1929 visades Peugeot 201, som fram till 1936 tillverkades i 140 000 exemplar. Det var också den första modellen med en nolla i mitten vilket idag är varumärkesskyddat av Peugeot. Andra modeller av intresse under 1930-talet var 202, 302 och 402. Den tyska ockupationen av Frankrike under andra världskriget ledde till att Peugeot blev en del av den tyska rustningsindustrin, och därmed utsattes fabrikerna av allierade bombningar. Utbyggnad efter andra världskriget

Efter andra världskriget började återuppbyggnaden av koncernen. Peugeot 203 kom 1948 och blev direkt en framgång. 1955 kom 403 som blev den första massproducerade modellen. 403 var den första Peugeot som ritades av den italienska designfirman Pininfarina. En ny stor framgång blev 404 som var populär över hela Europa och i de fransktalande delarna av Afrika. 1965 skapades holdingbolaget Peugeot S.A. (idag PSA Peugeot Citroën).

PSA-koncernen
PSA Peugeot Citroën skapades 1974 då Peugeot tog över konkurrenten Citroën och senare Chryslers europeiska del Chrysler Europe. En storkoncern skapades under namnet PSA, en förkortning för Peugeot S.A. men idag kallar man sig PSA Peugeot Citroën. Köpet av Chrysler Europe gav varumärken som Simca, Sunbeam, Matra-Simca och Talbot. Simca togs bort och istället fick Simca det gamla namnet Talbot som inte använts sedan 1950-talet. Köpet av Citroën och Talbot (Chrysler Europe) gav dock koncernen stora problem med förluster. På 1980-talet fick man en stor framgång med Peugeot 205 samt Peugeot 405, som valdes till årets bil i Europa. Denna utmärkelse erhölls även för Peugeot 307 På motorsidan inledde man under 1970-talet ett samarbete med Volvo och Renault vilket skapade PRV-motorn som användes i Renault 30, Peugeot 604 och Volvo 260. Peugeot har via moderbolaget PSA Peugeot Citroën ett joint venturesamarbete med Fiatkoncernen kallat Eurovan.

Modellprogram
Peugeot använder sig av nummer för att beteckna sina bilmodeller. Numret är i regel tresiffrigt och den första siffran anger storleksklassen på bilen, den andra siffran är en nolla och den tredje siffran anger vilken generation av Peugeot som modellen tillhör. Den sista siffran har dock ibland blivit en nia, om en klass har fått en ny modell snabbare än det övriga modellprogrammet har hunnit förnyats, så att en viss modell har kommit "mellan" generationerna.

Dagens modeller
[Källa:Wikipedia om Peugeot]

Läs mer om bilförsäkringar till: ¤ Audi ¤ Saab ¤ Peugeot ¤ Citroen