Bilförsäkring Saab

Så tecknar du en försäkring till Saab

Saab Bilförsäkring

Spara pengar på att skaffa en bilförsäkring för Saab online. Här samlar vi dem bästa försäkringserbjudanden för att du enkelt ska kunna teckna en bilförsäkring. Skaffa en bra försäkring för just din Saab. Fyll i din bils registreringsnummer och ditt personnummer så räknas priset ut på din försäkring.

Här kan du teckna en bilförsäkring för din Saab:

Försäkringsbolag för bilförsäkring

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.

Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet och nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt.

Moderna Försäkringar Sak ägs sedan 2 april 2009 av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

Saabförsäkring

En Saabförsäkring kan du teckna hos flera olika bilförsäkringsbolag. I vår lista ovan hittar du flera olika bolag att välja på.
Historia

Svenska Aeroplan Aktiebolaget
Svenska Aeroplan Aktiebolaget, det vill säga företaget Saab, grundades som flygplanstillverkare 1937 som ett samarbete mellan NOHAB i Trollhättan och ASJA i Linköping, men det skulle dröja ytterligare tio år innan den första Saab-bilen såg dagens ljus. Andra världskrigets slut föranledde nya tankar och idéer inom Saab, som drogs med en överproduktion av flygplan. Under ledning av Gunnar Ljungström arbetade 20 st flygingenjörer med att utveckla en personbil. Sixten Sason stod för designen. SAAB Exp. Vagn 001 även kallad Ursaaben presenterades för första gången i en personalmatsal i Linköping år 1947, men det skulle dröja till december 1949 innan serieproduktionen av företagets första personbil Saab 92 kunde starta. Bilarna såldes dock som årsmodell 1950. Ingenjörerna utnyttjade sina kunskaper från flyget och konstruerade bilen så att den fick god aerodynamik. Bilen hade framhjulsdrift, vilket var ovanligt vid den här tiden. Bilen var enkel, med en tvåcylindrig tvåtaktsmotor (764 cm³), och treväxlad växellåda. Motorn var tvärställd, med växellådan intill, något som på denna tid var ovanligt men som idag är något av en branschstandard. Den var försedd med ett frihjul, eftersom en tvåtaktsmotor som smörjs via oljeblandad bensin inte tål motorbromsning (smörjningen blir för dålig då bränsletillförseln stryps). För att minimera tillverkningskostnaderna hade den till en början ingen bagagelucka – den kom på årsmodell 1953 (tillsammans med en större bakruta). 1956 presenterades Saab 93 med trecylindrig tvåtaktsmotor (748 cm³), och 1958 fick den hel välvd framruta (odelad). Den kallades från och med detta år Saab 93B. Senare på året 1959 lanserades en kombiversion av Saab 93 (Saab 95), vilken även hade en fyrväxlad växellåda. 1960 presenterades den nya Saab 96, med större motor (841 cm³), framhängda dörrar (som även fanns på den sista versionen av 93 – 93F) samt ett omarbetat bakparti med större bakruta. SAAB var från början framgångsrikt i rally med bland andra Rolf Mellde (som var en av konstruktörerna), Greta Molander, Carl-Magnus Skoog och Erik Carlsson "På taket", som var den mest kände föraren med framgångar i bland annat Monte Carlo-rallyt och RAC-rallyt.

Efter ett stort försäljningsras i mitten av 1960-talet tvingades Saab att skaffa fram en modernare motor till Saab 96 och Saab 95. Efter utvärdering av ett antal olika alternativ föll valet på en V4-motor på 1,5 liter från Ford i Köln. För att snabbt skaffa kompetens inom detta område lockades motorkonstruktören Per Gillbrand över från Volvo 1964. Den nya V4-motorn lanserades från och med 1966-års modell i både Saab 96 och Saab 95. Tvåtaktsmotorn fanns dock kvar som ett alternativ fram till och med 1968, då den ersattes helt av V4-motorn. 1965 bytte företaget också namn från SAAB till Saab AB. Det stora lyftet skulle dock komma i och med lanseringen av Saab 99 1967, som var den första stora och moderna Saaben. En milstolpe för biltillverkaren kom när man 1978 lanserade Saab Turbo, vilket var den första bilen med en turbomotor som var pålitlig och hållbar nog att användas i dagligt bruk. Den första turbomotorn monterades i en Saab 99 och fanns från och med 1979 även att få med den nylanserade Saab 900. Lanseringen av turbomotorn ledde även till att Saab gick med storvinst under ett par år i slutet av 1970-talet och början på 1980-talet.

Saab-Scania
1969 blev Saab en del av Saab-Scania och Saabs personbilsdivision och Scanias lastbilsdivision blev närstående. Gripen i Saabs företagsemblem används även av Scania och denna gemensamma nämnare är en kvarleva från Saab-Scaniatiden. Under 1970-talet stagnerade biltillverkningen på grund av dålig lönsamhet. Inga nya modeller presenterades, utan i stället satsades det på vidareutveckling av Saab 99, bland dem den så kallade Saab 99 Combi Coupé. 1978 skulle dock Saab 99 göras om till Saab 900, en större modell som genom lanseringen av turbomotorer (som redan tidigare hade debuterat i Saab 99) lyfte företaget i början av 1980-talet. Tävlingsframgångarna i rally fortsatte, främst med Stig Blomqvist och Per Eklund. Den sista stora segern med Saab 96 V4 var i Svenska Rallyt 1976 med Per Eklund vid ratten. Även i rallycross, som blev väldigt populärt på 1970-talet, skördades framgångar. 1981 lade Saab ned den officiella tävlingsverksamheten. 1984 lanserades Saab 9000 – via samarbetet De fyras klubb med Fiat, Alfa Romeo och Lancia – och kom på så sätt in i ett större segment av så kallade premiumbilar. Cabrioletversionen av Saab 900 debuterade 1986, och blev ett lyckokast för Saab som kunde fira framgångar på den viktiga USA-marknaden.

General Motors
I slutet av 1980-talet blev dock ekonomin återigen sämre, och efter bland annat samtal med japanska Mazda om samarbete beslutade man 1990 inom dåvarande Saab-Scania att personbilsdivisionen skulle säljas till General Motors och heta Saab Automobile. Saab Automobile ägdes under 1990-talet av både det svenska investmentbolaget Investor och General Motors men sedan 2000 enbart av GM, och man har sedan dess använt mycket teknik från likaså GM-ägda Opel, men GM har också använt Saabs växellåda i sina andra märken. Personbilstillverkningen pendlade mellan 80 000 och 120 000 bilar per år de åren. Saab hade inte lyckats nå upp till målet om att sälja 150 000 bilar per år och drogs med stora förluster. 1997 lanserade man Saab 9-5 som ersatte den föråldrade Saab 9000. Man följde upp sedanmodellen SportSedan med en kombimodell SportCombi 1999 som har blivit mycket populär i Sverige. Det var första gången sedan tillverkningen av Saab 95 lades ned (1978) som Saab tillverkar en kombimodell. 1997 var också det senaste året företaget gick med vinst. 2003 kom nya Saab 9-3 som ersatte den 1993 lanserade Saab 900, och motsvarande kombivariant kom 2005.

Fram till 2008 gjorde företaget, enligt webbtidningen E24.se, förlust på 25 550 miljoner kronor. Utslaget på antalet tillverkade bilar under perioden innebär det 18 610 kronor i förlust per såld bil.[2] Enligt DI var förlusten under de sista åtta åren 32,2 miljarder kronor, eller 35.000 kronor per såld Saabbil.[3] Dock skulle detta, enligt Saab-folket, vara endast resultatet av en mot Saab orättvis interndebitering - medan Opel-anknutna säger tvärtom att det var Opel som missgynnades [källa behövs]. GM säljer Saab [redigera]

Saab Aero X
Den över ett år långa försäljningsprocessen började under hösten 2008, när General Motors meddelade att man hade för avsikt att sälja Saab. Den svenska regeringen erbjöds att köpa företaget, vilket näringsminister Maud Olofsson tidigt meddelade att man inte tänkte göra. Den 20 februari 2009 begärde General Motors företaget i rekonstruktion, vilken pågick till augusti samma år. Den 11 juni 2009 avslöjade SVT:s Rapport att Koenigsegg Group, bestående av den lilla svenska sportbiltillverkaren Koenigsegg tillsammans med investerare från bland annat Norge, skulle bli de nya ägarna. Detta bekräftades officiellt dagen därpå.[4] Koenigsegg Group visade sig dock sakna kapital och 9 september 2009 meddelade att man tänkte ta in kinesiska BAIC som minoritetsägare för att få fram detta. [5][6]. Den 24 november 2009 meddelade Koenigsegg Group att affären hade avbrutits med motiveringen att deras tidsgräns för det planerade förvärvet som var satt till senast den 30 november inte skulle kunna hållas och att affären därför avbrutits.[7] Kinesiska BAIC valde att på egen hand köpa rätten och verktygen till de äldre modellerna 9-3 och 9-5 för att tillverka dessa under eget namn i Kina, vilket de nu gör. Efter ett sammanträde mellan ledningen för General Motors och en svensk regeringsdelegation i Detroit beslöt man att Saab Automobile skulle få ytterligare en månad på sig att hitta en ny ägare.[8] Nya bud kom in, bland annat ett från den förlustdrabbade lilla nederländska sportbiltillverkaren Spyker Cars. Den 18 december 2009 beslöt GM att avsluta de resultatslösa förhandlingarna och inleda avvecklingen av Saab.[9] 8 januari 2010 meddelade GM att de hade inlett nedläggningen av Saab Automobile genom att begära företaget i likvidation. Samtidigt skulle de fortsätta att studera de inkomna buden.

Saabs fackliga företrädare talar vid protestmötet mot nedläggningen den 12 januari 2010 Den 12 januari kl. 12.00 lade samtliga anställda på Saab Automobile ned arbetet för en halvtimme vid lunchtid och samlades till en manifestation utanför huvudporten för att protestera mot beslutet om nedläggning.[10] Under januari arrangerades även ett stort antal stöddemonstrationer av miljontals Saab-entusiaster världen över. Den 26 januari 2010 gick GM trots allt med på att sälja Saab Automobile till Spyker Cars efter att företagets VD Victor Muller försäkrade att man hade gjort av med den kontroversielle ryska affärsmannen Vladimir Antonov som delägare och långivare och att den svenska regeringen gick med på att stå som garant för ett lån på 4,2 miljarder kronor från Europeiska investeringsbanken.[11] Köpesumman är modesta $74 miljoner, plus preferensaktier i Spyker med ett nominellt värde på $326 miljoner.

Nuvarande Saabmodeller
Saab 9-3 (2003-) Saab 9-3X (2009-) Saab 9-5 (2010-)

Modeller på väg att lanseras
Saab 9-4X (ny modell, våren 2011) Saab 9-5 SportCombi generation II (2011) Saab 9-3 generation III (2012) Saab 9-1 (långtgående planering,troligen 2014-2015)

Tidigare modeller
SAAB Exp. Vagn 001 (1947) Saab 92 (1950-1956) Saab 93 (1955-1960) Saab 94 Sonett (1956) Saab Gran Turismo 750 (1958-1962) Saab 60 (1962) Saab 95 (1959-1978) Saab 96 (1960-1980) Saab Sport/Monte Carlo (1962-1968) Saab 97 Sonett II/III (1966-1974) Saab 99 (1967-1984) Saab 900 (1978-1993) Saab 90 (1984-1987) Saab 9000 (1984-1998) Saab 900/9-3 (1993-2002) Saab 9-2X (2004-2007) Saab 9-7X (2004-2007) SAABO (1964 - 1968)

[Källa:Wikipedia om Saab]

Läs mer om bilförsäkringar till: ¤ Audi ¤ Saab ¤ Peugeot ¤ Citroen