Allt om bilförsäkringar

Bilförsäkring

Här hittar du information om bilförsäkringar. Vi tipsar om vad du ska tänka på när du ska teckna en bilförsäkring samt rekommenderar dig pålitliga försäkringsbolag.

Försäkringsbolag för bilförsäkring

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.

Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet och nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt.

Moderna Försäkringar Sak ägs sedan 2 april 2009 av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

Om bilförsäkringar

Till skillnad från de flesta andra försäkringar är att en bilförsäkring är obligatorisk, om du har bil dvs. I likhet med de flesta obligatoriska saker är det en allmän åsikt att bilförsäkringar är dyra och komplicerade. Det komplicerade beror på att alla bolag utformar sina premier efter sin egen statistik. Men för dig handlar det bara om att komma över den försäkring som erbjuder bäst skydd till förmånligast pris, för din bil. Det finns några aspekter som försäkringsbolagen kollar när de avgör varje enskild premie.

En sak som påverkar premien är var du bor. Premien blir dyrare ju närmare storstad du är bosatt. Detta på grund av risk för stöld och skadegörelse. En annan sak som påverkar är bilens klassning. Regeln säger, ju större motorstyrka – desto dyrare premie. Argumentet lyder, ju större motorstyrka – desto större risk för olyckor. Ålder är en tredje aspekt som påverkar premien. Enligt statistiken är de mera sällan äldre än yngre som förorsakar olyckor som bilförare. Det ger följaktligen en mycket bättre förhandlingsposition för dig om du kan intyga att ingen person under 25 år kommer att använda bilen på regelbunden basis. Flera bolag ger rabatt för detta. En fjärde aspekt rör tiden du kör bil utan skador. Ju längre du kör skadefritt, desto mer rabatt erhåller du. För det femte påverkar det antal mil du förväntas tillryggalägga under ett år. Regeln, ju fler mil du kör, desto högre risk för olyckor och därmed desto högre premie. En sista aspekt som påverkar premien är hur din bil är parkerad under natten. Ett låst garage ger lägre premie än utomhusparkering. Begär en offert från flera bolag med dessa aspekter i åtanke. Jämför offerterna och se vilket erbjudande som passar dig bäst.

Glöm inte att jämföra bilförsäkring då premien skiljer sig stort. En jämförelsetjänst för att jämföra och hitta rätt bilförsäkring är Bilförsäkringen.se där man direkt kan få se premier online.

Det är obligatoriskt att ha åtminstone trafikförsäkring om din bil är registrerad och påställd. Denna grundläggande försäkring kan sedan kompletteras med halvförsäkring som ger ersättning för brand och stöld. Halvförsäkring täcker även maskin och rättsskydd samt räddning och glas. Du kan även komplettera trafikförsäkringen med helförsäkring som innebär att du har rätt till ersättning för vagnskada. Helförsäkringen gäller även ifall du själv orsakar skada på din bil. Försäkringsbolagen erbjuder ytterligare tilläggsförsäkringar som det lönar sig att bekanta sig med.

Bilförsäkring till din bil

Få hjälp att hitta den billigaste bilförsäkringen online. Det gör du enklast genom att jämföra bilförsäkringar på en bra jämförelsesajt.