Allt om försäkringar

Bilförsäkringsbolag

Hitta det bästa bilförsäkringsbolaget. Det kan skilja tusenlappar mellan den billigaste och den dyraste bilförsäkringen för en och samma bil.

Bilförsäkringsbolag i Sverige

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar erbjuder idag bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring och båtförsäkring. Moderna Försäkringars vision är att det mesta går att göra bättre och mer effektivt. Detta leder till att kunderna får bättre och mer prisvärda försäkringar.
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.
Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet med nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt. Moderna Försäkringar Sak ägs sedan 2 april 2009 av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

    Försäkringar som erbjuds:
  • Bilförsäkring
  • Villaförsäkring
  • Hemförsäkring

Insplanet

Insplanet kan hjälpa dig med de flesta försäkringar som du och familjen behöver. Insplanet erbjuder kostnadsfri rådgivning inom både sak- och personförsäkring.

Bilförsäkringsbolag


Det är obligatoriskt enligt lag att ha en bilförsäkring på sin bil. Åtminstone en trafikförsäkring måste man ha, men sedan kan man komplettera med andra slags försäkringar om man vill ha ett utökat skydd. Det finns mängder av bilförsäkringsbolag som erbjuder olika typer av bilförsäkringar och tilläggsförsäkringar. Vad som skiljer dem åt är förstås priset, men också vad försäkringarna innehåller. I vissa bilförsäkringar ingår det till exempel hyrbilsförsäkring eller allrisk, medan man måste teckna dessa bitar som tilläggsförsäkringar hos andra bolag. Det kan skilja tusenlappar mellan den billigaste och den dyraste bilförsäkringen för en och samma bil. Därför är det viktigt att man jämför olika bilförsäkringsbolag för att ta reda på prisuppgifter och försäkringsvillkor. Här kan du läsa mer om bilförsäkringar och vad du bör tänka på när du jämför bilförsäkringsbolag.

Bilförsäkringens tre olika delar

En bilförsäkring innehåller tre olika delar och sedan kan man teckna ett antal olika tilläggsförsäkringar ifall man vill och behöver. De tre delarna som bilförsäkringen oftast omfattar är trafikförsäkring, halvförsäkring (delkaskoförsäkring) och helförsäkring (vagnskadeförsäkring). Trafikförsäkringen är alltså obligatorisk enligt lag. Den täcker personskador och skador på annans egendom. Genom att komplettera trafikförsäkringen med en halvförsäkring får man också ersättning vid exempelvis stöld, brand, glasskador, maskinskada och om man har behov av räddning eller assistans. Kompletterar man trafik- och halvförsäkring med helförsäkring får man dessutom ersättning för skador på den egna bilen, till exempel vid trafikolyckor, viltolyckor och skadegörelse.

Tilläggsförsäkringar

Det finns många olika tilläggsförsäkringar att välja bland och det varierar mellan olika försäkringsbolag vilka tilläggsförsäkringar de erbjuder. Exempel på tilläggsförsäkringar man kan teckna är assistansförsäkring, allrisk eller drulleförsäkring, hyrbilsförsäkring och självriskreducering vid viltolycka eller skadegörelse. Vilket försäkringsskydd man behöver beror på många olika faktorer, till exempel hur gammal bilen är, bilens värde samt hur stor man bedömer att skaderisken är.

Att jämföra och teckna bilförsäkring

När du har funderat ut vad du behöver för typ av bilförsäkringar är det dags att begära in offerter från olika bilförsäkringsbolag. Du kan göra det genom att ringa dem, men du kan också gå in på deras respektive hemsidor och beräkna premien där. På nätet finns olika jämförelsetjänster du kan använda dig av och man kan också ta hjälp av en försäkringsmäklare om man inte vill eller har tid att jämföra bilförsäkringar på egen hand. Tänk på att man kan få billigare premie genom att exempelvis välja en bilförsäkring som är kopplad till ditt bilmärke eller genom att samla alla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag.