Allt om försäkringar

Fordonsförsäkring

Alla motorfordon måste vara försäkrade med en fordonsförsäkring enligt lag. Detta gäller oavsett om man har en personbil, husvagn, motorcykel, moped, släpvagn eller husbil.

Teckna en billig fordonsförsäkring

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar erbjuder idag fordonsförsäkring, bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring och båtförsäkring. Moderna Försäkringars vision är att det mesta går att göra bättre och mer effektivt. Detta leder till att kunderna får bättre och mer prisvärda försäkringar.
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.
Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet med nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt. Moderna Försäkringar Sak ägs av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

    Försäkringar som erbjuds:
  • Bilförsäkring
  • Villaförsäkring
  • Hemförsäkring

Insplanet

Insplanet kan hjälpa dig med de flesta försäkringar som du och familjen behöver. Insplanet erbjuder kostnadsfri rådgivning inom både sak- och personförsäkring.

Fordonsförsäkring


Alla motorfordon måste vara försäkrade med en trafikförsäkring enligt lag. Detta gäller oavsett om man har en personbil, husvagn, motorcykel, moped, släpvagn eller husbil. Utöver trafikförsäkringen kan man också välja att komplettera med en halvförsäkring, helförsäkring och olika slags tilläggsförsäkringar. Det finns många olika försäkringsbolag att välja bland när det gäller fordonsförsäkringar och det kan skilja sig åt mellan de olika försäkringarna som finns att välja bland. Det skiljer sig också åt i pris mellan de olika försäkringarna, så det gäller att noga kolla upp vilken försäkring som är billigast och vad den innehåller.

Trafikförsäkring

Enligt lagen krävs alltså minst en trafikförsäkring för alla motorfordon. Det är den enklaste och billigaste försäkringsvarianten. Den skyddar egentligen inte dig eller ditt eget fordon särskilt mycket. Den täcker personskador och den ger ersättning på andras fordon ifall du hamnar i en olycka. Det innebär att om du råkar orsaka en olycka så behöver inte du betala motpartens reparationer, du betalar bara din egen självrisk. Men du får ingen ersättning för att betala reparationerna på ditt eget fordon. Har du en gammal och billig bil, eller ett annat motorfordon som du sällan använder i trafik så är det kanske inte värt att betala dyra pengar för en annan försäkring.

Halvförsäkring

En halvförsäkring ger dig ett utökat skydd. Du kan få ersättning om ditt fordon blir stulet, drabbat av brand, inbrott, vandalism, om glasrutorna går sönder eller om du behöver bärgning eller bogsering av ditt fordon. Fortfarande får du dock inget skydd för vagnsskador på ditt eget fordon.

Helförsäkring

För att få ersättning för vagnsskador, det vill säga de skador som ditt eget fordon får vid en trafikolycka, krävs att du har en vagnskadeförsäkring, eller helförsäkring som det också kallas. Det är den mest omfattande försäkringen och den bör du teckna om du har ett nyare fordon som du använder mycket och som har ett högt värde.

Specialförsäkringar

För många fordon finns det specialförsäkringar, som husvagnsförsäkring, motorcykelförsäkring, släpvagnsförsäkring och mopedförsäkring. Dessa är specialutformade för just denna aktuella typ av fordon och är då oftast mest prisvärda och förmånliga. Det finns också ett stort antal tilläggsförsäkringar man kan välja bland, till exempel allriskförsäkring, assistansförsäkring, hyrbilsförsäkring samt självriskreducering vid skadegörelse eller viltolycka. Alla har inte behov av att teckna en tilläggsförsäkring, det beror helt och hållet på vad man använder sitt fordon till. Bor man på landet där det är stor risk för viltolycka kanske det är värt att betala extra för en försäkring som gör att man slipper betala självrisk om man kör på ett vilt, medan denna försäkring troligen är ganska meningslös att betala extra för om man bor mitt i storstaden och enbart kör stadstrafik.