Allt om försäkringar

Försäkringsbolag

Här hittar du information om svenska försäkringsbolag som erbjuder Dig att teckna olika försäkringar direkt på nätet. Försäkringsbolagen erbjuder ett brett utbud av försäkringar bl.a villaförsäkring, bilförsäkring och olyckfallsförsäkringar.

Försäkringsbolag i Sverige

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar erbjuder idag bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring och båtförsäkring. Moderna Försäkringars vision är att det mesta går att göra bättre och mer effektivt. Detta leder till att kunderna får bättre och mer prisvärda försäkringar.
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.
Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet med nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt. Moderna Försäkringar Sak ägs sedan 2 april 2009 av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

    Försäkringar som erbjuds:
  • Bilförsäkring
  • Villaförsäkring
  • Hemförsäkring

Insplanet

Insplanet kan hjälpa dig med de flesta försäkringar som du och familjen behöver. Insplanet erbjuder kostnadsfri rådgivning inom både sak- och personförsäkring.

Försäkringsbolag


Ett försäkringsbolag är ett företag som erbjuder privatpersoner och företagare att teckna försäkringar av olika slag. En försäkring är en trygghet som ger dig möjlighet att få ersättning ifall något skulle hända. Försäkringsbolagens affärsidé är att erbjuda skydd till människor och företag mot vissa typer av oväntade ekonomiska förluster. Försäkringsbolaget bedömer riskerna för att något ska inträffa och beräknar därefter vilket pris den tagna risken motsvarar. Dessa bedömningar ligger till grund för kundernas försäkringspremier som de får betala för sin försäkring. I Sverige finns ett stort antal försäkringsbolag att välja bland och bland de största och mest kända kan nämnas Folksam, Länsförsäkringar, Trygg-Hansa, IF, Agria, Moderna Försäkringar, Aktsam, Gjensidige, SalusAnsvar, Skandia, Sveland och Solid Försäkringar.

Hur fungerar försäkringar?

Själva idén bakom försäkringar är att många människor delar på risken för något som sällan inträffar. För att ha rätt till ersättning från ditt försäkringsbolag om olyckan är framme så måste du betala in en försäkringspremie till ditt bolag, antingen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Förhoppningsvis behöver du inte utnyttja din försäkring, men om något händer har du alltså rätt till ersättning från ditt försäkringsbolag. Det kan vara till exempel om du drabbas av brand eller inbrott i ditt hem, om du kör på en älg eller krockar med bilen, om du får mopeden vandaliserad eller stulen, om du tappar datorn i golvet eller om hunden biter grannens barn. .

Vad finns det för olika typer av försäkringar?

Det finns mängder av olika försäkringar som ersätter olika slags förluster. Vilken typ av försäkring man ska välja beror på vad man vill försäkra. För hemmet finns det villa-, hem-, bostadsrätts-, fritidshus- och studenthemsförsäkring. För dig som vill försäkra ett motorfordon finns det speciella försäkringar för bil, lätt lastbil, motorcykel, husvagn, terrängfordon, släpvagn, moped, båt och så vidare. När det gäller just fordonsförsäkringar så krävs det att alla motorfordon måste vara försäkrade enligt lag. Det krävs att du tecknar minst en trafikförsäkring för ditt fordon. Om du vill kan du komplettera med ytterligare försäkringsskydd, men du måste som minst ha en trafikförsäkring. Det är i stort sett den enda försäkring som är obligatorisk att teckna. Om du är gravid kan du teckna en gravidförsäkring som ger ersättning om något händer under förlossningen eller efteråt, samt om bebisen är drabbad av medfödda skador. Likaså finns barnförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, livförsäkringar, sjukförsäkringar och pensionsförsäkringar. En försäkring som är väldigt bra att ha är allriskförsäkringen, eller drulleförsäkringen som den också kallas. Den är bra att ha ifall du tappar teven i golvet, om du häller kaffe över laptoppen eller tappar bilnycklarna i en gatubrunn. Det vill säga sådant som orsakas av slarv, klumpighet, otur eller oaktsamhet.