Allt om försäkringar

försäkringsmäklare

Genom att anlita en försäkringsmäklare kan man få guide och hjälp i djungeln bland försäkringar.

Försäkringsmäklare i Sverige

Insplanet

Insplanet kan hjälpa dig med de flesta försäkringar som du och familjen behöver. Insplanet erbjuder kostnadsfri rådgivning inom både sak- och personförsäkring.


Försäkringsbolagen:

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar erbjuder idag bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring och båtförsäkring. Moderna Försäkringars vision är att det mesta går att göra bättre och mer effektivt. Detta leder till att kunderna får bättre och mer prisvärda försäkringar.
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.
Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet med nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt. Moderna Försäkringar Sak ägs sedan 2 april 2009 av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

    Försäkringar som erbjuds:
  • Bilförsäkring
  • Villaförsäkring
  • Hemförsäkring

Anlita försäkringsmäklare


Att hitta rätt i djungeln bland försäkringar är inte det lättaste, oavsett vilken typ av försäkring man är ute efter och oavsett om man är privatperson eller företagare. För att hitta den bästa och billigaste försäkringen så måste man jämföra olika försäkringsbolag, men hur ska man kunna utvärdera skillnaden mellan olika försäkringsprodukter och olika försäkringar när man inte är insatt? Två försäkringar kan se likadana ut och ha ungefär samma pris, men hos det ena försäkringsbolaget kanske det ingår vissa förmåner som måste tecknas som tilläggsförsäkring hos det andra bolaget. Genom att anlita en försäkringsmäklare kan man få guide och hjälp i djungeln bland försäkringar. En försäkringsmäklares uppgift är att utifrån den specifika kundens behov jämföra olika försäkringsbolag och olika försäkringar, för att på så sätt hitta den bästa lösningen för kunden.

Att använda en försäkringsmäklare

Det kan skilja flera tusenlappar mellan den billigaste och den dyraste försäkringen trots att det är en och samma bil eller lägenhet man vill försäkra. Det kan därför löna sig stort att jämföra olika försäkringar. Man kan jämföra försäkringar på egen hand eller använda sig av en försäkringsmäklare, vilket är ett bra sätt för den som inte har så stor kunskap om försäkringar eller inte har tid att jämföra själv. Det finns en hel del olika försäkringsmäklare i Sverige, men de flesta jobbar på samma sätt för att hitta den billigaste och bästa försäkringen för dig som kund.

Först och främst måste du veta vilken typ av försäkring du behöver. Är det en bilförsäkring, hemförsäkring eller kanske en barnförsäkring? En försäkringsmäklare kan jämföra alla typer av försäkringar. För att kunna hjälpa dig hitta rätt försäkring just för dig behöver försäkringsmäklaren några uppgifter från dig. När det gäller till exempel bilförsäkring kan det vara bilens registreringsnummer, ditt personnummer, hur många mil du kör per år, var du parkerar nattetid och om du har larm på din bil.

Jämföra försäkringar på egen hand

Självklart kan du också jämföra försäkringar på egen hand för att på så sätt hitta en förmånlig försäkring. Du bör göra till en vana att en gång per år kolla runt bland försäkringsbolagen vilket som erbjuder den billigaste försäkringen. Det försäkringsbolag som var billigast förra året behöver inte vara det i år, det kan hända mycket på ett år. Man kan ringa varje försäkringsbolag, men man kan också gå in på deras hemsidor för att beräkna priset. Tänk på att jämföra likvärdiga försäkringar och kolla upp vad som ingår respektive inte ingår i de olika försäkringarna för att på så sätt få det mest rättvisande resultatet.