Allt om försäkringar

IF

IF erbjuder försäkringar för privatpersoner, företag och stora företag. För privatpersoner finns boendeförsäkring, fordonsförsäkring, personförsäkring, båtförsäkring och djurförsäkring. Inom varje kategori finns förstås många olika försäkringar att välja bland, allt för att kunden ska få den optimala försäkringslösningen.

Andra försäkringsbolag i Sverige

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar erbjuder idag bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring och båtförsäkring. Moderna Försäkringars vision är att det mesta går att göra bättre och mer effektivt. Detta leder till att kunderna får bättre och mer prisvärda försäkringar.
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.
Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet med nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt. Moderna Försäkringar Sak ägs sedan 2 april 2009 av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

  Försäkringar som erbjuds:
 • Bilförsäkring
 • Villaförsäkring
 • Hemförsäkring

Folksam Försäkringar

Folksam

Folksam Försäkringar
Folksam ger dig som kund 10% rabatt på försäkringen om man har/tecknar sitt Villahem eller Hemförsäkring i kombination med bilförsäkring. Som kund hos Folksam får man även 10% rabatt på många tilläggsförsäkringar om man har sitt boende försäkrat i Folksam, detta är ett bra argument för att bli helkund i Folksam.

  Några av Folksams försäkringar:
 • Bilförsäkring, består av tre valbara alternativ: trafik-, hel- eller halvförsäkring.
 • Villahem, består av försäkring för fastigheten och allt i hemmet.
 • Hemförsäkring, för allt i hemmet.

Gjensidige Försäkring Sverige

Gjensidige Sverige

Gjensidige Försäkring Sverige (Tidigare Tennant)
Gjensidige är ett av skandinaviens största försäkringsbolag inom sakförsäkring (bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring m.m.) för konsument.
Bolaget grundades i Norge för 190 år sedan! I Norge är Gjensidige lika välkända som Volvo är i Sverige! I Norge är t.ex. 33 av 100 bilar försäkrade i Gjensidige och man är därmed marknadsledande i Norge. Gjensidige köpte Tennant sommaren 2007 och vid vid årsskiftet 2007/2008 bytte Tennant namn till Gjensidige.

  Fördelar med Gjensidge Försäkring:
 • Enkelhet - Det går snabbt och enkelt att beräkna en försäkring.
 • Pris - Vi vinner i prisjämförelser.
 • Trygghet - Med Gjensidiges 190 års historia i ryggen kan du som försäkringskund känna dig trygg.

Insplanet

Insplanet kan hjälpa dig med de flesta försäkringar som du och familjen behöver. Insplanet erbjuder kostnadsfri rådgivning inom både sak- och personförsäkring.

IF


IF som ägs av den finländska Sampokoncernen är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med närmare 3,6 miljoner kunder och 6900 anställda. De erbjuder skadeförsäkringar för kunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Ryssland och Baltikum.

Historik

IF har en kort men kärnfull historia. År 1999 bildades IF genom samgående med svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsenheter i syfte att etablera det ledande skadeförsäkringsbolaget i Norden. Året därpå startades en filial i Finland och år 2001 bestämdes att IF skulle slås ihop med finska Sampo, vilket betydde att IF blev det största skadeförsäkringsbolaget i Norden och genom att slås ihop med Sampo fick man också verksamhet i Baltikum. ÅR 2008 etablerade sig IF också i Ryssland.

Brett utbud av försäkringar

IF erbjuder försäkringar för privatpersoner, företag och stora företag. För privatpersoner finns boendeförsäkring, fordonsförsäkring, personförsäkring, båtförsäkring och djurförsäkring. Inom varje kategori finns förstås många olika försäkringar att välja bland, allt för att kunden ska få den optimala försäkringslösningen. På hemsidan kan man läsa om alla de olika försäkringar som IF erbjuder och även ta del av försäkringsvillkor och prisuppgifter. Man kan också teckna sig för en försäkring direkt på försäkringsbolagets hemsida och om man gör det får man en rabatt på 20 procent. IF samarbetar med ett antal olika organisationer och föreningar. Om du är medlem i någon förening som har avtal med IF kan du därför få rabatt och extra förmånliga försäkringar. På IF:s hemsida kan man hitta Säkerhetsbutiken där man som kund hos IF kan köpa säkerhetsprodukter, till exempel larm, flytvästar, bilbarnstolar, brandvarnare och brandsläckare till förmånliga priser.

Skadehantering

IF är välkända för sin skadehantering. De hanterar mer än 1,4 miljoner skadeärenden per år, vilket har gett dem en bra erfarenhet och de har på så sätt lyckats skapa en mycket effektiv organisation för att du som kund ska slippa hålla på med tråkig försäkringsadministration. När en skada inträffar kan du anmäla detta till IF antingen genom att ringa dem eller använda formuläret på deras hemsida. Därefter tar de över allt ansvar och gör allt det tråkiga när det gäller administration kring skadan eller olyckan. De kontaktar de specialister du behöver och informerar dig om vad som kommer att hända härnäst. Genom att ta hand om sina kunder på detta sätt så löser IF hälften av alla sina skadeärenden på mindre än ett dygn. De får 4,5 i betyg av kunder som råkat ut för en skada. Kunderna tycker att IF är snabba, rättvisa och enkla att ha att göra med. Ett bra betyg för ett försäkringsbolag.