Allt om försäkringar

Insplanet

Insplanet är en försäkringsförmedlare. Det är alltså inte ett vanligt försäkringsbolag. Men de erbjuder en smart tjänst för alla som behöver försäkringar. Insplanet har avtal med ett stort antal olika försäkringsbolag.

Jämför försäkringar med Insplanet

Insplanet

Insplanet kan hjälpa dig med de flesta försäkringar som du och familjen behöver. Insplanet erbjuder kostnadsfri rådgivning inom både sak- och personförsäkring.

Insplanet


Insplanet är en försäkringsförmedlare. Det är alltså inte ett vanligt försäkringsbolag. Men de erbjuder en smart tjänst för alla som behöver försäkringar. Insplanet har avtal med ett stort antal olika försäkringsbolag. När du har behov av att teckna försäkring kan du vända dig till Insplanet och då letar de upp den försäkring som är mest förmånlig just för dig. Därefter kan du teckna försäkringen hos det försäkringsbolag som erbjuder den bästa och billigaste försäkringen för dig. Varje år förmedlar de omkring en halv miljon försäkringar, vilket gör dem till den största försäkringsförmedlaren i Sverige.

Hur går det till?

För att jämföra försäkringar genom Insplanet så kan du antingen gå in på deras hemsida eller ringa dem för att direkt få prata med en försäkringsrådgivare. Om du jämför försäkringarna på internet så börjar du med att ange vilken typ av försäkring du är intresserad av. Handlar det om bilförsäkring så får du svara på några olika frågor som har betydelse för försäkringspremien, till exempel bilens registreringsnummer, hur långt du kör per år, hur du bor, var du parkerar bilen nattetid samt hur många skadefria år du har. På samma sätt får du svara på korta frågor när det gäller även andra typer av försäkringar. Därefter hämtas prisuppgifter från de olika försäkringsbolagen och inom bara några sekunder finns försäkringsbolagens prisuppgifter på skärmen, rangordnade med den billigaste först och den dyraste försäkringen sist. Du kan läsa om försäkringsvillkoren och vad som ingår i försäkringarna och när du har bestämt dig kan du även teckna försäkringen direkt via Insplanet så slipper du själv ägna tid åt att kontakta försäkringsbolaget du valt.

Fördelar med Insplanet

Den största fördelen med Insplanet är att deras jämförelsetjänst sparar in såväl tid som pengar för din del. Det kostar inget att använda sig av tjänsten, eftersom kostnaden betalas av de olika försäkringsbolagen. Det spelar alltså ingen roll prismässigt ifall du kontaktar de olika försäkringsbolagen direkt för att få prisuppgifter eller om du använder dig av Insplanet. Däremot så sparar du ju en hel del tid på att låta Insplanet sköta det hela istället för att ringa samtliga försäkringsbolag eller gå in på varje försäkringsbolags hemsida för att beräkna pris. En annan stor fördel är att Insplanet är oberoende. Deras förmedlare får ingen provision för att rekommendera dig en viss försäkring och de tjänar heller inget på att prata positivt om ett visst försäkringsbolag. De är alltså helt objektiva. Om du däremot ringer till ett specifikt försäkringsbolag för att fråga om deras försäkringar kommer de såklart att framhävda att deras försäkringar minsann är de bästa och billigaste på marknaden, oavsett om de verkligen är det eller inte.