Allt om försäkringar

Länsförsäkringar

Hos Länsförsäkringar kan man försäkra sig såväl som företag eller som privatperson. Privatpersoner kan teckna både sakförsäkringar och privatförsäkringar. Bland privatförsäkringar hittar man exempelvis livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, gravidförsäkring, reseförsäkring och barnförsäkring.

Andra försäkringsbolag i Sverige

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar erbjuder idag bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring och båtförsäkring. Moderna Försäkringars vision är att det mesta går att göra bättre och mer effektivt. Detta leder till att kunderna får bättre och mer prisvärda försäkringar.
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.
Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet med nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt. Moderna Försäkringar Sak ägs sedan 2 april 2009 av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

    Försäkringar som erbjuds:
  • Bilförsäkring
  • Villaförsäkring
  • Hemförsäkring

Gjensidige Försäkring Sverige

Gjensidige Sverige

Gjensidige Försäkring Sverige (Tidigare Tennant)
Gjensidige är ett av skandinaviens största försäkringsbolag inom sakförsäkring (bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring m.m.) för konsument.
Bolaget grundades i Norge för 190 år sedan! I Norge är Gjensidige lika välkända som Volvo är i Sverige! I Norge är t.ex. 33 av 100 bilar försäkrade i Gjensidige och man är därmed marknadsledande i Norge. Gjensidige köpte Tennant sommaren 2007 och vid vid årsskiftet 2007/2008 bytte Tennant namn till Gjensidige.

    Fördelar med Gjensidge Försäkring:
  • Enkelhet - Det går snabbt och enkelt att beräkna en försäkring.
  • Pris - Vi vinner i prisjämförelser.
  • Trygghet - Med Gjensidiges 190 års historia i ryggen kan du som försäkringskund känna dig trygg.

Insplanet

Insplanet kan hjälpa dig med de flesta försäkringar som du och familjen behöver. Insplanet erbjuder kostnadsfri rådgivning inom både sak- och personförsäkring.

Länsförsäkringar


Länsförsäkringar har väldigt gamla anor. Sedan 1801 har de verkat för att erbjuda sina kunder försäkringslösningar för alla behov. Idag är Länsförsäkringar en stor försäkringskoncern som erbjuder såväl försäkringstjänster som banktjänster. Många kunder uppskattar att man kan samla såväl lån och sparande som försäkringar hos ett och samma bolag.

Länsförsäkringars historia

Det första lokala länsförsäkringsbolaget bildades alltså 1801. År 1917 inledde man ett samarbete inom länsförsäkringsgruppen genom Länsförsäkringsbolagens förening. Länsförsäkringar AB bildades 1936. Idag består Länsförsäkringar av 24 stycken lokala och kundägda länsförsäkringsbolag som vart och ett jobbar självständigt. Tillsammans samverkar dock länsförsäkringsbolagen med exempelvis marknadsföring, IT-system och produktutveckling inom det gemensamt ägda bolaget Länsförsäkringar AB. Länsförsäkringars ägare är alltså helt enkelt bolagets kunder och försäkringstagare. När företaget går bra så får kunderna en del av kakan i form av återbäring. Kunderna kan också påverka bolaget, genom att till exempel medverka på årsmöten och välja representanter till styrelse och fullmäktige. Idag har Länsförsäkringar 3,2 miljoner kunder och det finns fler än 140 kontor runt om i landet.

Länsförsäkringar började med banktjänster år 1996 och idag är Länsförsäkringar Bank en fullsortimentsbank. Länsförsäkringar driver också Länshem fastighetsförmedling där man kan köpa och sälja bostäder på över 80 svenska orter.

Länsförsäkringars utbud av försäkringar

Hos Länsförsäkringar kan man försäkra sig såväl som företag eller som privatperson. Privatpersoner kan teckna både sakförsäkringar och privatförsäkringar. Bland privatförsäkringar hittar man exempelvis livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, gravidförsäkring, reseförsäkring och barnförsäkring. Bland sakförsäkringarna hittar man de traditionella försäkringarna som bilförsäkring, mc-försäkring, olika slags djurförsäkringar, olika typer av hemförsäkringar. När det gäller djurförsäkringar så har Länsförsäkringar ett dotterbolag, Agria Djurförsäkring, som erbjuder försäkringar för lantbrukare och djurägare. Företagare kan skaffa en helhetslösning för sina bank- och försäkringstjänster hos Länsförsäkringar och man kan försäkra både företaget, personalen samt alla fordon, utrustningar och liknande som används i företaget. Det finns också pensionslösningar för de anställda. Länsförsäkringar försäkrar även kommuner, landsting, organisationer, föreningar, kyrkor och fastigheter.

Vill man teckna en försäkring hos Länsförsäkringar kan man göra det på deras hemsida. Där kan man enkelt och smidigt beräkna prisuppgifter för olika typer av försäkringar och läsa försäkringsvillkoren. Man kan också ta reda på vad som gäller för de olika tilläggsförsäkringarna. Som kund hos Länsförsäkringar kan man anmäla skada och ansöka om ersättning direkt över nätet, men man kan förstås också gå in på något av de 140 lokala kontoren för att få hjälp. I webbshoppen kan man köpa olika slags säkerhetsprodukter, som brandsläckare, billarm och brandvarnare. Genom att samla sina försäkringar och kanske också sina banktjänster hos Länsförsäkringar så kan man få mellan 15 och 25 procents rabatt på försäkringarna.