Allt om försäkringar

Trafikförsäkring

Teckna en trafikförsäkring. Spara pengar på att skaffa en billig trafikförsäkring online.

Teckna trafikförsäkring online

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar
Moderna Försäkringar erbjuder idag trafikförsäkring, bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring och båtförsäkring. Moderna Försäkringars vision är att det mesta går att göra bättre och mer effektivt. Detta leder till att kunderna får bättre och mer prisvärda försäkringar.
Moderna Försäkringar har sina rötter i ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag, Atlantica - som bildades 1916.
Moderna Försäkringar ingår i en dynamisk försäkringskoncern och kombinerar erfarenhet med nytänkande för att erbjuda de bästa försäkringslösningarna inom utvalda marknadssegment. Med professionalism och engagemang utmanar vi branschen och leder utvecklingen framåt. Moderna Försäkringar Sak ägs av det nordiska försäkringsbolaget TrygVesta.

    Försäkringar som erbjuds:
  • Bilförsäkring
  • Villaförsäkring
  • Hemförsäkring

Insplanet

Insplanet kan hjälpa dig med de flesta försäkringar som du och familjen behöver. Insplanet erbjuder kostnadsfri rådgivning inom både sak- och personförsäkring.

Trafikförsäkring


Trafikförsäkring är den del av bilförsäkringen som alla måste ha på sina bilar enligt lag. Du kan välja att teckna en halvförsäkring eller helförsäkring som komplement till trafikförsäkringen, men du måste som minst ha åtminstone en trafikförsäkring. Samma dag som du köper en bil eller ställer på en bil som varit avställd måste du ha en trafikförsäkring och det är fordonets ägare som ska teckna trafikförsäkringen. Om man inte tecknar en trafikförsäkring så kommer bilen istället att bli försäkrad av något som heter Trafikförsäkringsföreningen. Det är de som försäkrar alla oförsäkrade bilar och det blir mycket dyrt i längden, då det kan kosta över 100 kronor per dag i försäkringspremie hos Trafikförsäkringsföreningen. Om man har en motorcykel som man glömt att trafikförsäkra så kostar försäkringspremien närmare 300 kronor per dygn hos Trafikförsäkringspremien, så det blir snabbt dyra kostnader om man missar att betala sin vanliga trafikförsäkring.

Trafikförsäkringsföreningen är en förening som drivs av alla Sveriges försäkringsbolag tillsammans. Föreningen försäkrar oförsäkrade fordon samt utländska fordon, men till en avsevärt högre avgift än om du själv skulle ha valt haft en trafikförsäkring. Om du blir påkörd eller krockar med ett oförsäkrat fordon och det visar sig vara föraren av det oförsäkrade fordonet som orsakade olyckan så kan du alltså få ersättning från Trafikförsäkringsföreningen.

Vad täcker en trafikförsäkring?

En trafikförsäkring ger ersättning för personskador samt skador på andras fordon. Det vill säga att om du kör på en fotgängare så får han eller hon ersättning ur din trafikförsäkring. Samma sak gäller ifall du krockar med en annan bilist och det är ditt fel. Likaså om du kör på en luktstolpe eller ett staket. Skadas du själv eller din passagerare i en olycka så får du eller passageraren också ersättning. Och om du råkar ut för en trafikolycka och det visar sig att det är den andre bilisten som orsakat olyckan får du ersättning ur hans eller hennes trafikförsäkring.

Trafikförsäkringen täcker dock inga skador på ditt eget fordon om du själv orsakar skadan eller olyckan. Om du kör av vägen, krockar med en älg eller krockar med en annan bil så får du alltså ingen ersättning för skadorna på din bil. För att kunna få ersättning för detta krävs det att du har en vagnskadeförsäkring. Råkar du ut för stöld, maskinskada, glasskada, vandalism eller liknande får du inte heller ersättning om du bara har en trafikförsäkring. För att få ersättning för detta krävs en halvförsäkring.