Allt om försäkringar

Trygg-Hansa

Trygg-Hansa är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige och de erbjuder alla försäkringar man kan behöva som privatperson eller företagare. Trygg-Hansas främsta kännetecken är livbojen.

Försäkringsbolaget Trygg-Hansa

Trygg-Hansa Försäkringar

Trygg-Hansa

Trygg-Hansa Försäkringar
Trygg-Hansa är ett av Sveriges största sakförsäkringsbolag med en årspremievolym på över tio miljarder SEK och cirka 2 000 medarbetare. Verksamheten bedrivs från ett 30-tal orter runt om i Sverige. Trygg-Hansa är ett helägt dotterbolag till danska Codan och ingår i den internationella försäkringskoncernen RSA. Trygg-Hansa erbjuder försäkringar för både företag och privatpersoner och är marknadsledande inom barnförsäkringar.

    Några av Trygg-Hansas försäkringar:
  • MammaBarn är en gratis olycksfallsförsäkring för mamman och barnet, samt en livförsäkring för barnet.
  • VäntaBarn är en mer komplett försäkring. MammaBarn ingår alltid i VäntaBarn.
  • Hemförsäkring: Hyresrätt, bostadsrätt, villa eller fritidshus, alla former kräver olika lösningar på din hemförsäkring. Bor du i exempelvis en bostadsrätt ansvarar du som ägare för fast inredning som skåp, golv, garderober osv. En hyresrättsinnehavare behöver inte en hemförsäkring som täcker upp för dessa områden, bara lösa föremål i egen ägo.
  • Villaförsäkringen är precis som en vanlig hemförsäkring, men gäller dessutom för skador på själva huset och tomten det står på.

Trygg-Hansa


Trygg-Hansa är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige och de erbjuder alla försäkringar man kan behöva som privatperson eller företagare. Trygg-Hansas främsta kännetecken är livbojen. Det beror på att företaget (i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet) ända sedan 1954 har skänkt livbojar till kommuner och båtklubbar runt om i Sverige för att de ska placera ut livbojerna där de behövs vid badstränder, kustområden och liknande.

Trygg-Hansas långa historia

Trygg-Hansa är ett försäkringsbolag med gamla anor. Ända sedan 1828 kan deras anor spåras, men 1971 bildades det företag som kom att heta Trygg-Hansa. Denna försäkringskoncern existerade fram till 1997, men då blev de uppköpta av SEB. Ett nytt uppköp skedde 1999, då Trygg-Hansa köptes av den danska försäkringskoncernen Codan som ägs av RSA. Idag är alltså Trygg-Hansa en del av RSA – ett av världens största och ledande försäkringsbolag som framförallt fokuserar på sakförsäkringar. Försäkringskoncernen har omkring 24 000 medarbetare, över 20 miljoner kunder och verksamhet i 30 länder. Trygg-Hansa är ett av Sveriges största sakförsäkringsbolag och här i Sverige har bolaget också verksamhet under varumärkena Aktsam och Atava. Här i Sverige finns omkring 2000 medarbetare och Trygg-Hansa har omkring 30 kontor runt om i landet.

Stort utbud av försäkringar

Trygg-Hansa har alla de försäkringar man kan behöva. Det finns hemförsäkringar för såväl villa och fritidshus som hyresrätt och bostadsrätt. När det gäller fordon så finns det bilförsäkringar, båtförsäkringar samt försäkringar för lätta lastbilar, motorcyklar, mopeder, husvagnar, släpvagnar och snöskotrar. Man kan teckna olika typer av sjuk- och olycksfallsförsäkringar och det finns även reseförsäkringar och speciella prisförmånliga paketerbjudanden för studenter och för ungdomar som nyss flyttat hemifrån. Trygg-Hansa är också marknadsledande när det gäller barnförsäkringar och de erbjuder såväl barnförsäkring som gravidförsäkring. Man kan också teckna tilläggsförsäkringar, som utökat skydd mot medfödda sjukdomar.

Förmånliga försäkringar

Om man samlar sina försäkringar hos Trygg-Hansa kan man få upp till 20 procents rabatt på sina försäkringar. När det gäller bilförsäkringar så har Trygg-Hansa speciella märkesförsäkringar, som gör att man kan få extra billig bilförsäkring beroende på vilket bilmärke man äger. Något som är unikt just när det gäller Trygg-Hansas bilförsäkring är att det ingår en drulleförsäkring i bilförsäkringen. Drulleförsäkringar, eller allriskförsäkringar, har annars bara funnits för hemmet. En drulleförsäkring omfattar sådant som orsakas av otur, klumpighet, vårdslöshet eller oaktsamhet. När det gäller bilen kan det till exempel handla om att du slår upp bildörren mot en annan bil, tappar bilnycklarna i gatubrunnen eller råkar tanka diesel i en bensinbil.